Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
Όταν θέλετε να μοιραστείτε μια παρουσίαση ή μια παρουσίαση φωτογραφιών με τους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους ή τους μαθητές σας, αποθηκεύστε την στο OneDrive και στη συνέχεια μπορείτε να την ενσωματώσετε σε ιστοσελίδα ή  blog.
Ενσωμάτωση παρουσίασηςΟ κώδικας ενσωμάτωσης που χρειάζεστε πρέπει να αποκτηθεί από το PowerPoint Online, καθώς δεν είναι διαθέσιμος από τις εκδόσεις PC ή Mac του PowerPoint. Να πώς:
 1. Αποθηκεύστε την παρουσίασή σας στο OneDrive.com. (Η αποθήκευση της παρουσίασης σε δημόσιο φάκελο στο διαδίκτυο είναι αυτό που σας επιτρέπει να την ενσωματώσετε σε μια ιστοσελίδα.). 
 2. Ανοίξτε την παρουσίασή σας στο PowerPoint Online. Στην καρτέλα Αρχείο της γραμμής εργαλείων, κάντε κλικ στην επιλογή Κοινή χρήση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ενσωμάτωση.
 3. Για να δημιουργήσετε τον κώδικα HTML για να ενσωματώσετε το αρχείο σας στην ιστοσελίδα, κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία  κώδικα HTML.
 4. Στο πλαίσιο Embed (Ενσωμάτωση), στην περιοχή Dimensions (Διαστάσεις), επιλέξτε τις σωστές διαστάσεις για το blog ή την ιστοσελίδα.
 5. Κάντε δεξιό κλικ στον κώδικα, κάντε κλικ στην επιλογή Αντιγραφή και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο.
 6. Θα χρησιμοποιήσετε αυτόν τον κώδικα ενσωμάτωσης στην επόμενη διαδικασία. Μπορεί αν θέλετε να το επικολλήσετε κάπου, όπως το Notepad, έτσι ώστε να μην το χάσετε.
 7. Επικολλήστε τον κώδικα στην καρτέλα HTML της ανάρτησής σας, στο σημείο που θέλετε να εμφανίζεται η παρουσίαση και ...τελειώσατε!

Συμβουλή: Επιλέξτε μεγιστοποίηση και περιηγηθείτε στην παρουσίαση με τα βέλη του πληκτρολογίου για να δείτε και τα εφέ που χρησιμοποιήθηκαν στις σελίδες (για λόγους επίδειξης, να εξηγούμεστε, καθώς σε κανονικές συνθήκες βαραίνουν πολύ την παρουσίαση.

 

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

AkinatorΔεν εντυπωσιάζομαι συχνά από ελεύθερα διαδικτυακά παιχνίδια­. Για την ακρίβεια, έχω χρόνια να δω κάτι που να τραβήξει το ενδιαφέρον μου. Το Akinator όμως, με έστειλε. Ένα απλό παιχνίδι είναι, μη φανταστείτε κάποια "υπερπαραγωγή": ένας "μάγος" ζητά να μαντέψει ποιο πρόσωπο (ή φανταστικό χαρακτήρα) σκέφτεστε και σας υποβάλλει ερωτήσεις για να το βρει. Εδώ είναι το καλό: 9 στις 10 φορές (και λίγες λέω) το βρίσκει και σας προβάλλει μια φωτογραφία του. Προφανώς, βασίζεται σε μια πολύ καλά ενημερωμένη σχεσιακή βάση δεδομένων και με κατάλληλες ερωτήσεις αποκλείει πρόσωπα για να καταλήξει στο σωστό. Μάλιστα, αν κάνει λάθος επιχειρεί και πάλι μέχρι να φτάσει σε πετυχημένο αποτέλεσμα. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι να απαντάτε ορθά στις ερωτήσεις του παιχνιδιού. Ένα πολύ καλό παράδειγμα για όσους ασχολούνται με αλγόριθμους λήψης αποφάσεων. Δοκιμάστε το εδώ.

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
Να την πω την αμαρτία μου· παρότι οι Εικόνες Google τείνουν να είναι το προεπιλεγμένο εργαλείο αναζήτησης εικόνων για μαθητές και ενήλικες (που δεν έχουν δει καλύτερες επιλογές), απέχουν πολύ από το να είναι μια λειτουργική εφαρμογή για την αναζήτηση εικόνων, πολύ περισσότερο που δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι οι εικόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα για εκπαιδευτική χρήση. Εντάξει, το περιβάλλον είναι βολικό, αλλά δεν είναι το καλύτερο μέρος για τους μαθητές να βρουν εικόνες που είναι δημόσιες ή εικόνες που έχουν επισημανθεί με άδεια Creative Commons. Παρακάτω παρουσιάζω πέντε επιλογές, που -κατά τη γνώμη μου- είναι καλύτερες.

Unsplash

 
Το Unsplash προσφέρει μια τεράστια βιβλιοθήκη εικόνων που είτε διατίθενται ελεύθερα είτε έχουν άδεια Creative Common. Εάν εσείς ή οι μαθητές σας χρησιμοποιείτε τις Παρουσιάσεις Google, το πρόσθετο Unsplash για τις Παρουσιάσεις Google καθιστά εύκολη την γρήγορη λήψη εικόνων από το Unsplash και την προσθήκη στις διαφάνειές σας. Η συλλογή του είναι τεράστια και μπορείτε να βρείτε εξαιρετικές εικόνες για κάθε χρήση.

Pixabay

Το Pixabay είναι συνήθως η δική μου επιλογή για να βρω και να κατεβάσω ποιοτικές εικόνες που διατίθενται ελεύθερα. Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο Pixabay χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά ή απλά να περιηγηθείτε στη βιβλιοθήκη εικόνων. Όταν βρείτε μια εικόνα μπορείτε να την κατεβάσετε στο μέγεθος που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες δεν χρειάζεται να εισάγουν έναν κωδικό captcha για λήψη εικόνων. Οι χρήστες που δεν εγγραφούν μπορούν να κατεβάσουν εικόνες, αλλά πρέπει να εισάγουν έναν κωδικό captcha πριν από τη λήψη κάθε εικόνας.

Flickr Τhe Commons

 
 
Το The Commons του Flickr φιλοξενεί εικόνες από βιβλιοθήκες και μουσεία σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να αναζητήσετε το Commons ανά θέμα ή αναζητώντας έναν συγκεκριμένο τύπο εικόνας. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθεια του μεγάλου αποθετηρίου, πολύ χρήσιμη για την εκπαίδευση, καθώς το υλικό είναι και πολύ φροντισμένο και εξαιρετικά καλά οργανωμένο.

PikWizard

Το PikWizard είναι ένας ιστότοπος που προσφέρει χιλιάδες εικόνες υψηλής ποιότητας που μπορείτε να κατεβάσετε και να χρησιμοποιήσετε δωρεάν. Το PikWizard παρέχει σαφείς οδηγίες για το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε εικόνα που βρίσκετε στον ιστότοπο. Θα βρείτε αυτές τις οδηγίες που δημοσιεύονται στα δεξιά οποιασδήποτε εικόνας που επιλέγετε από τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Photos for Class

 
 
Το Photos for Class είναι ένας ιστότοπος που βοηθά τους μαθητές να βρουν εικόνες με άδεια Creative Commons. Οι εικόνες που μεταφορτώνονται από το Photos for Class έρχονται με πληροφορίες ενσωματωμένες στο υποσέλιδο της εικόνας για τα τις άδειες χρήσης και τα άλλα μεταδεδομένα.
 

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Headings

All HTML headings, <h1> through <h6> are available.

h1. Heading 1

h2. Heading 2

h3. Heading 3

h4. Heading 4

h5. Heading 5
h6. Heading 6

Body copy

Bootstrap's global default font-size is 14px, with a line-height of 20px. This is applied to the <body> and all paragraphs. In addition, <p> (paragraphs) receive a bottom margin of half their line-height (9px by default).

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula.

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit. Donec ullamcorper nulla non metus auctor fringilla.

Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Duis mollis, est non commodo luctus, nisi erat porttitor ligula, eget lacinia odio sem nec elit.

<p>...</p>

Lead body copy

Make a paragraph stand out by adding .lead.

Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor. Duis mollis, est non commodo luctus.

<p class="lead">...</p>

Built with Less

The typographic scale is based on two LESS variables in variables.less: @baseFontSize and @baseLineHeight. The first is the base font-size used throughout and the second is the base line-height. We use those variables and some simple math to create the margins, paddings, and line-heights of all our type and more. Customize them and Bootstrap adapts.


Emphasis

Make use of HTML's default emphasis tags with lightweight styles.

<small>

For de-emphasizing inline or blocks of text, use the small tag.

This line of text is meant to be treated as fine print.

<p>
 <small>This line of text is meant to be treated as fine print.</small>
</p>

<strong>

For emphasizing a snippet of text with important

The following snippet of text is rendered as bold text.

<strong>rendered as bold text</strong>

<em>

For emphasizing a snippet of text with stress

The following snippet of text is rendered as italicized text.

<em>rendered as italicized text</em>

Heads up! Feel free to use <b> and <i> in HTML5. <b> is meant to highlight words or phrases without conveying additional importance while <i> is mostly for voice, technical terms, etc.


Abbreviations

Stylized implemenation of HTML's <abbr> element for abbreviations and acronyms to show the expanded version on hover. Abbreviations with a title attribute have a light dotted bottom border and a help cursor on hover, providing additional context on hover.

<abbr>

For expanded text on long hover of an abbreviation, include the title attribute.

An abbreviation of the word attribute is attr.

<abbr title="attribute">attr</abbr>

<abbr class="initialism">

Add .initialism to an abbreviation for a slightly smaller font-size.

HTML is the best thing since sliced bread.

<abbr title="attribute" class="initialism">attr</abbr>

Addresses

Present contact information for the nearest ancestor or the entire body of work.

<address>

Preserve formatting by ending all lines with <br>.

<address>
 <strong>Twitter, Inc.</strong><br>
 795 Folsom Ave, Suite 600<br>
 San Francisco, CA 94107<br>
 <abbr title="Phone">P:</abbr> (123) 456-7890
</address>

<address>
 <strong>Full Name</strong><br>
 <a href="mailto:#">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.</a>
</address>

Blockquotes

For quoting blocks of content from another source within your document.

Default blockqoute

Wrap <blockquote> around any HTML as the quote. For straight quotes we recommend a <p>.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer posuere erat a ante.

<blockquote>
 <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer posuere erat a ante.</p>
</blockquote>

Blockquote options

Style and content changes for simple variations on a standard blockquote.

Naming a source

Add <small> tag for identifying the source. Wrap the name of the source work in <cite>.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer posuere erat a ante.

Someone famous in Source Title
<blockquote>
 <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer posuere erat a ante.</p>
 <small>Someone famous <cite title="Source Title">Source Title</cite></small>
</blockquote>

Alternate displays

Use .pull-right for a floated, right-aligned blockquote.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer posuere erat a ante.

Someone famous in Source Title
<blockquote class="pull-right">
 ...
</blockquote>

Lists

Unordered

A list of items in which the order does not explicitly matter.

 • Lorem ipsum dolor sit amet
 • Consectetur adipiscing elit
 • Integer molestie lorem at massa
 • Facilisis in pretium nisl aliquet
 • Nulla volutpat aliquam velit
  • Phasellus iaculis neque
  • Purus sodales ultricies
  • Vestibulum laoreet porttitor sem
  • Ac tristique libero volutpat at
 • Faucibus porta lacus fringilla vel
 • Aenean sit amet erat nunc
 • Eget porttitor lorem
<ul>
 <li>...</li>
</ul>

Ordered

A list of items in which the order does explicitly matter.

 1. Lorem ipsum dolor sit amet
 2. Consectetur adipiscing elit
 3. Integer molestie lorem at massa
 4. Facilisis in pretium nisl aliquet
 5. Nulla volutpat aliquam velit
 6. Faucibus porta lacus fringilla vel
 7. Aenean sit amet erat nunc
 8. Eget porttitor lorem
<ol>
 <li>...</li>
</ol>

Unstyled

A list of items with no list-style or additional left padding.

 • Lorem ipsum dolor sit amet
 • Consectetur adipiscing elit
 • Integer molestie lorem at massa
 • Facilisis in pretium nisl aliquet
 • Nulla volutpat aliquam velit
  • Phasellus iaculis neque
  • Purus sodales ultricies
  • Vestibulum laoreet porttitor sem
  • Ac tristique libero volutpat at
 • Faucibus porta lacus fringilla vel
 • Aenean sit amet erat nunc
 • Eget porttitor lorem
<ul class="unstyled">
 <li>...</li>
</ul>

Description

A list of terms with their associated descriptions.

Description lists
A description list is perfect for defining terms.
Euismod
Vestibulum id ligula porta felis euismod semper eget lacinia odio sem nec elit.
Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
Malesuada porta
Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod.
<dl>
 <dt>...</dt>
 <dd>...</dd>
</dl>

Horizontal description

Make terms and descriptions in <dl> line up side-by-side.

Description lists
A description list is perfect for defining terms.
Euismod
Vestibulum id ligula porta felis euismod semper eget lacinia odio sem nec elit.
Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.
Malesuada porta
Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod.
Felis euismod semper eget lacinia
Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.
<dl class="dl-horizontal">
 <dt>...</dt>
 <dd>...</dd>
</dl>

Heads up! Horizontal description lists will truncate terms that are too long to fit in the left column fix text-overflow. In narrower viewports, they will change to the default stacked layout.

Περισσότερα Άρθρα...

Υποκατηγορίες